UNIC ÎN ŢARĂ: Simulator de ski şi snowboarding la Iaşi

Ieşenii care doresc să ia lecţii de ski ori snowboarding şi doresc să se pregătească pentru o vacanţă de iarnă pe pârtie pot învăţa primele mişcări la prima şcoală da acest gen din România.

 

Ski-Mania are singurul simulator de ski din ţară cu pârtie artificială şi a fost inaugurat la începutul lunii octombrie anul trecut. Acesta a avut rapid succes în rândul tinerilor dar şi a copiilor care pe timpul verii nu au unde să înveţe să schieze. O şedinţă pe simulator este de 30 deminute cu 30 de minute pauză, timpul de lucru fiind efectiv de câte10 minute de skiat cu 10 minute pauză între reprize.

„Pista de Ski este o bandă rulantă de 7x4m şi este unul dintre cele mai bune moduri de pregătirepentru sporturi de iarnă. Tot aici se pot lua şi lecţii de snowboarding iar chipamentele sunt incluse în preţul şedintei de ski. Este vorba de ehipamente Rossignol, ski-uri, clăpari şi cască de protecţie. Din pasiune pentru ski am format şcoala de ski şi snowboard din Iaşi unde se regăseşte singurul simulator de ski din Romania”, a declarat Rareş Manea, iniţiatorul acestui proiect.

Simulatorul de ski se află pe Şoseaua Bucium, nr 3 iar cei care doresc să se înscrie pentru lecţii o pot face la numărul personal de telefon 0767/759.725 sau la 0332/803.436 de luni până vineri în intervalul 10-23 iar sâmbăta şi duminica în intervalul 11-21.

Preţurile variază în funcţie de categorie şi program. Adulţii care doresc să ia aceste lecţii doar în weekend trebuie să plătească 80 de lei şedinţa de persoană şi trebuie să fie încadraţi în categoria de minim trei persoane. Cei care doresc să vină în timpul săptămânii la aceeaşi categorie vor scoate din buzunar 70 de lei pe şedinţă, de persoană.

Copiii înscrişi la aceeaşi categorie vor plăti 60 de lei în weekend şi 50 de lei în timpul săptămânii. Un abonament cu trei şedinţe, în categoria cu minim trei persoane ajunge la 200 de lei de persoană sâmbăta şi duminica pentru adulţi şi 160 de lei pentru copii.

În timpul săptămânii, tot pentru trei şedinţe costul coboară la 180 de lei pentru adulţi şi 140 de lei pentru copii. Pentru un abonament de cinci şedinţe în weekend, un adult trebuie să plătească 320 de lei iar un copil 250 de lei iar pentru un abonament în timpul săptămânii 300 de lei, respectiv 210 lei.

La şcoala de ski, doamnele au un program special. Acestea pot lua lecţii în grupuri de minim două, maxim patru persoane de luni până vineri, în intervalul 9-12, cu 60 de lei, aici incluzându-se şi cafeaua de dimineaţă.

Grupurile de şcolari pot lua lecţii de snowboard şi ski în timpul săptămânii cu 40 de lei, preşcolarii cu 30 de lei iar studenţii vor beneficia de 10% reducere din tariful adulţilor, dacă se prezintă cu carnetul de student.

Mai costisitoare sunt lecţiile private cu lucrul individual ori maxim două persoane. Cei care vor astfel de cursuri în timpul săptămânii trebuie să plătească 220 de lei pe şedinţă iar în weekend 250 de lei pe şedinţă.

Dacă doriţi să vă faceţi abonament cu lecţii private de minim trei şedinţe, vă ajunge mai ieftin. Tariful este cu 10 % mai mic decât cel iniţial pentru o lecţie.